În cea de a VII-a ediție a Festivalului Serile Lipatti, în datele de 9, 16, 23, 30 octombrie și 6 noiembrie, sunt invitați artiști valoroși ai scenei românești, soprana Camelia Clavac, pianiștii Răzvan Dragnea, Eliza Puchianu și Tudor Scripcariu. Cadoul special al Festivalului îl reprezintă duo-ul cameral al celor doi talentați și renumiți muzicieni români, pianistul Viniciu Moroianu și violoncelistul Dan Cavassi. Publicul fidel Serilor Lipatti se va bucura de recitaluri instrumentale atractive, dar în același timp pretențioase, cu piese pornind de la Barocul muzical, ale unor foarte cunoscuți compozitori, cum este Bach, dar și mai puțin cunoscuți, cum este Eccles, trecând apoi prin creația beethoveniană, ajungând la marii romantici, ca Schumann, Chopin, Liszt, dar și la creatori ai secolului XX, Rahmaninov, Prokofiev, Debussy, Poulenc și nelipsitul Enescu. Recitalul de canto vine cu arii de mare popularitate din operele lui Donizetti, Verdi și Puccini, dar și cu lieduri românești semnate de Tiberiu Brediceanu și Achim Stoia.

Program sala_Puchianu_9 oct_prima pagina_Page_1

Și în această ediție gazda festivalului va fi Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești, o locație extrem de fericită, cu un pian de concert foarte bun, într-o sală potrivită muzicii camerale. După reconsolidarea de către Muzeul Județan Argeș a Conacului de la Fundățeanca, festivalul va reveni în ambianța care i-a fost atât de dragă lui Lipatti.

Serile muzicale din această toamnă vor fi deschise la ora 17.00 de conferințe ale muzicologului Saviana Diamandi, ce introduc publicul în stilurile și epocile muzicale regăsite în recitalurile ce le vor urma. Se va face și o incursiune în pleiada de artiști români care au cucerit în ultima sută de ani publicul lumii. La ora 18.00 începe partea de recitaluri a serii. Programele ample ale artiștilor consacrați vor fi precedate de minirecitaluri susținute de cei mai talentați studenți de la Universitatea Națională de Muzică din București. La această ediție, artiștii debutanți invitați sunt tinerii pianiști Fabiola Ioniță, Gabriel Gîțan, Andra Mărgineanu, Karina Uță și Livyka Shtirbu-Sokolov, cu toții studenți ai maeștrilor Vlad Dimulescu și Viniciu Moroianu.

afis _final SL 2018 pt web

Serile Lipatti, ediția a VII-a, Un veac de interpretare românească, se constituie într-o acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Argeș, având ca parteneri Institutul Cultural Român și Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești.

Sponsori generoși s-au alăturat actualei ediții a festivalului: Raiffeisen Bank, H.B.P. EKO Distribution, Hotel Argeș, Domeniul Bogdan, Delta Invest, Optiteh.

https://www.facebook.com/bucharestculturalevents/

https://www.instagram.com/bucharestculturalevents/

sigla BCE

Bucura-te ca esti in Bucuresti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s