Cu ocazia Zilei Familiei, Asociația Cultour în asociere cu Cercetașii României – Centrul Local Alb Bucureşti vă invită cu mic cu mare în data de 14 mai 2016 la un tur gratuit prin unul dintre cele mai vechi parcuri din București, Parcul Carol.

Logo coultour FINAL_tansparent_v2_3rgb

Sărbătorim această zi minunată de primăvară printr-un traseu relaxant prin acest parc plin de istorie, de monumente și statui interesante, dar ale căror povești sunt mai puțin cunoscute. Cu ajutorului ghidului local veți afla cum arăta parcul la începuturile sale, în fascinanta perioadă a monarhiei, cu ce scop a fost creat parcul, care este legătura acestuia cu unele dintre cele mai mari nume din perioada comunistă și rolul artistic jucat de parc până în prezent.

Asociații în acest demers cultural-recreativ sunt Cercetașii României – Centrul Local Alb Bucuresti, care sunt implicaţi în aceeași zi14 mai şi în Festivalul Luminii din Parcul Carol prin activități distractive, ateliere de prezentare, concursuri, cantece la chitara, iar când seara se va lăsa vor lumina intreg parcul cu binecunoscutele gulgute desenând pe asfalt diferite forme si imagini.

Festivalul Luminii este un eveniment național sincron aflat la a 12-a ediție adresat tuturor copiilor si tinerilor prin care se dorește transformarea spațiului urban într-unul magic, în care prin joacă participanții să se bucure de viața și să redescopere frumuseţea lucrurilor mărunte.

festivalul-luminii-2015-i113144

Acest tur prin Parcul Carol face parte din programul de tururi pietonale gratuite ale Bucureştiului organizat de Asociaţia Cultour în anul 2016 între lunile martie – noiembrie.

Detaliile organizatorice ale turului « Descoperim poveștile Parcului Carol împreună » sunt: Punctul de întâlnire: Fântână Zodiac de la intrarea în Parcul Carol. Ghidul va avea un semn portocaliu. Ora de plecare: 17:00 Durata: aproximativ 1,5 ore.

Cum puteți participa?

Sunteti asteptati să vă alăturați grupului la fața locului. Rezevarea nu este obligatorie, dar se apreciaza anunțarea prezenței în prealabil, pentru a estima mai bine numărul participanților. Pentru întrebări și rezervări,  puteți scrie la info@asociatia-cultour.ro

https://www.facebook.com/bucharestculturalevents/

https://www.instagram.com/bucharestculturalevents/

sigla BCE

Bucura-te ca esti in Bucuresti!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s