Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti (OSB Bucureşti) este o organizație studențească, non-guvernamentală, non-profit și neafiliată politic 

Organizația s-a înființat în anul 2005, având drept scop promovarea valorilor românești și europene în rândul tinerilor basarabeni, educarea acestora în spiritul național și democratic, încurajarea implicării tinerilor în activitățile civice, dar și monitorizarea respectării drepturilor elevilor și studenților basarabeni.

Cel mai important proiect al Organizației Studenților Basarabeni din București este  la București, un eveniment-tradiție desfășurat sub forma unui proiect de schimb intercultural între reprezentanții culturii din Basarabia și comunitatea locală, prin care se marchează anual Unirea Basarabiei cu România.

Aflat, anul acesta, la cea de -a IX-a ediție Festivalul ”Zilele Basarabiei” va propune urmatoarele activitati:

Joi, 24 Martie 2016

12:00 – 14:00: Conferința „Generația Unirii – context istoric, acțiuni, rezultate”

La conferință vor fi prezente personalități din mediul academic, politic și cultural, bloggeri și tineri de pe ambele maluri ale Prutului. Conferința va avea ca scop: remarcarea acțiunilor desfășurate de tinerii basarabeni, influențele contextului istoric, acțiuni și rezultate. Locația: Aula Magna Universitate.

Generatia Unirii

Vineri 25 Martie 2016

10:00 – 11:00: ,,O oră din trecut”                                                                                                
Activitate în cadrul liceelor din Romania, București cu implicarea tinerilor elevi basarabeni și români. Această activitate constă în desfășurarea a trei ore de istorie despre Unirea Basarabiei cu Țara-Mama în colaborare cu ISMB în trei licee din București. Scopul activității este de a ne reaminti de acestă importantă zi în istoria țării noastre și de a întări cunoștințele istorice despre aceasta.

Duminica 27 Martie 2016

10.00 – 14.00: Omagiu artizanilor Unirii. Comemorea de la Mănăstirea Cernica.

Locație: Mănăstirea Cernica, comuna Cernica, jud. Ilfov
În cea mai importantă zi a Festivalului – ziua Unirii Basarabiei cu România, participanţii de la Festivalul ,,Zilele Basarabiei”, alături de organizatorii evenimentului, se vor deplasa la Mănăstirea Cernica, pentru a aduce un omagiu celor care au stat la baza îndeplinirii idealului Unirii. Astfel, tinerii vor depune coroane şi flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării, printre care se numără şi Pantelimon Halippa, Ioan Pelivan şi primul Mitropolit al Basarabiei, Gurie Grosu, în cinstea cărora se va ţine o slujbă de pomenire. Comemorarea de la cimitirul Mănăstirii Cernica este deja o tradiţie. Pentru al optulea an consecutiv, în data de 27 martie, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti îşi exprimă astfel recunoştinţa şi aprecierea faţă de cei care au luptat pentru propăşirea valorilor neamului românesc.

14:30-16:00 Flashmob-ul unirii în Piața Unirii.

Evenimentul se va desfășura în Piața Unirii, unde va avea loc o horă din Moldova ce se va încheia prin realizarea hărții României Mari cu ajutorul oamenilor care vor marca hotarul.

Flashmob-ul Unirii

Luni 28 Martie 2016

18:00 – 20:00 Proiecție de film : ,,Să vezi Parisul”

Premiera filmului ,,Să vezi Parisul” regizat de basarbeanul Victor Istrate, va avea loc în București la Muzeul Țăranului Român. Protagonista filmului, doamna Vera, o fostă profesoară, este supusă terorii comuniste. Astfel, visul ei de a vizita Pariusul este înlocuit cu o excursie infernală în Siberia. După un timp îndelungat, doamna Vera se întâlnește cu un fost coleg care a participat la denunțul ei. Acesta îi cere ajutor și o asigură că are o invitație întârziată pentru ea la Paris.

Sa vezi Parisul

21:00- 22:30 Șezătoare – povești vechi cu oameni noi!

O seară în care ne vom aduce aminte de tradițiile străbunilor noștri prin dans, muzică și povestiri.  Locație: Muzeul Taranului Roman

Bucura-te ca esti in Bucuresti!!!

LOGO Bucharest Cultural Events

https://www.facebook.com/bucharestculturalevents/

https://www.instagram.com/bucharestculturalevents/

Reclame
Comentarii
  1. […] Festivalul Zilele Basarabiei – Programul activitatilor […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s