Serbarile Toamnei si Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti!

Posted: 15/09/2015 in Impresii
Etichete:, , , , ,

Muz Sat dg

La sfarsit de saptamana am fost inspirati si ne-am indreptat pasii catre Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti . Inca de la intrare parca stiam ca se intampla ceve special ! Anotimpuri la Muzeu – Serbarile Toamnei – acestea sunt cuvintele care te intampina Patrundem in interior si se aud acorduri de muzica traditional- romaneasca. Ne bucuram de spectacolul oferit si aflam ca este vorba despre Ansamblul Zestrea Banatului ce ne-a incantat privirea si auzul cu dansuri si cantece din traditia Branenilor. Si acum intrebarea…. De ce tocmai de la Bran? Enigma s-a clarificat in momentul in care am urcat in Sala de Sticla a muzeului unde  avea loc vernisajul expozitiei de fotografie ” Calator in Tara Bareduard gutescusei”. Autorul fotografiilor se numeste Eduard Gutescu si este castigatorul menţiunii speciale în concursul internaţional National Geographic Traveler. Daca doriti sa admiratii pozele realizate sau sa cumparati una dintre fotografii expozitia ramane deschisa pana pe data de 27 Septembrie.

Collage Art …..Under Construction – Arta populara VS Arta Contemporana  reprezinta o noua viziune asupra obiectelor traditionale interpretata de tanara generatie de artisti . In cadrul expozitiei, care este deschisa pana pe 28 Septembrie, puteti participa la workshop-uri si ateGoangaliere, Ati mai vazut sau auzit pana acum de ” Ursul pacalit de goanga” ? (vezi Foto).

Tot in cadrul muzeului exista si expozitia permanenta de costume traditionale romanesti pe care noi am vizitat-o cu drag. Personalul muzeului este foarte amabil asa ca nu ezitati sa puneti intrebari daca doriti sa aflati mai multe detalii despre zona din care provin costumele , despre vechime sau alte curiozitati pe care le aveti. Expozitiile mentionate sunt cu Intrare Libera.

In concluzie daca doriti sa va petreceti timpul intr-un  „sat” adevărat, cu monumente şi artefacte din sec. al XVII-lea, până la începutul sec. XX; construcţii reprezentative  provenite din importante zone etnografie, veniti intr-o plimbare la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti. Pretul unui bilet este de 10 Ron pentru adulti, 5 Ron pensionari sau posesori ai cardului Euro 26 si  2,5 Ron pentru elevi si studenti.  Mai multe detalii pe http://www.muzeul-satului.ro/

Ps: In perioada 19 20 Septembrie – Zilele Nationale ale Patrimoniului la Muzeul Satului

Muzeul National al Sat1

LOGO Bucharest Cultural Events

Bucura-te ca esti in Bucuresti!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s