Hands of Korea – Hanbok, Bojaghi, Joomchi & beyond – Galeria Galateca

Posted: 05/09/2015 in Impresii
Etichete:, , , ,

In drumul nostru prin BKoreea1colajucuresti ne-am facut timp si ne-am oprit, zilele acestea  la Galeria Galateca , situata in inima orasului intr-o cladire istorica,”Biblioteca Centrala Universitara „Carol I“!  Cu ocazia Festivalului Ambasadelor am vizitat expozitia “Hands of Korea” ce este deschisa pana pe 6 septembrie 2015. Expozitia reuneste trei arte traditionale autentice, unice si rafinate din cultura coreeana: Bojaghi, Joomchi si Hanbok, ce au supravietuit trecerii timpului si sunt in prezent foarte relevante pentru noile generatii de artisti contemporani, artizani, curatori si cercetatori.

HANBOK este costumul traditional coreean dupa care s-au inspirat atat creatorii de moda autohtoni cat si designerii de peste hotare. Young Im Na – designer de hanbok prezinta in replica unor costume traditionale , dar si propriile interpretarii bazate pe costumele perioadei Dinastiei Joseon. Organizatorii ne-au surprins in mod placut prin faptul ca putem, chiar proba un astfel de costum 🙂 si Da! recunoastem  ne-a placut sa intram in pielea personajului .

BOJAGHI este o piesa traditionala coreeana de impachetat, creata sa protejeze, sa acopere, sa pastreze lucruri avand pe langa functia utilitara si o functie decorativa/ estetica. Bojaghi este folosit pentru impachetarea cadourilor, a diferitelor obiecte, avand o functie simbolica in cadrul ceremoniilor de nunta traditionalakoreea col

JOOMCHI este o metoda coreeana unica de confectionare a hartiei manuale obtinuta din scoarta de dud, veche de peste 1000 de ani, prin care se suprapun mai multe straturi umezite si se obtine o hartie special texturata. Terminologia cuvantului joomchi porneste de la fraza ” a face un Joomoney” ( joomoney inseamna posetuta). In cadrul expozitiei ” Hands of Korea ” au participat 30 de artisti,  iar majoritatea pieselor bojaghi  pastreaza linia formelor traditionale si au fost imprumutate din colectii particulare sau ale unor muzee.

Daca sunteti pasionati de cultura coreeana sau doriti sa aflati mai multe detalii si informatii in legatura cu obiceiurile si traditiile, stilul de viata, societatea , cultura si artele , istoria acestei tari puteti solicita la intrarea in expozitie manualul informativ „Fapte despre Coreea” si Ghidului Turistic (se distribuie gratuit).

Mai mult decat atat, daca tot sunteti la Galeria Galateca  nu uitati sa vizitati si „Interludii”, expozitia fotografica a artistului Cornel Brad, deschisa pana pe 10 octombrie si care ne introduce in culisele importantului eveniment cultural.Festivalul International George Enescu . Proiectul prezinta o selectie din cele peste 140 de imagini alb negru, dintre care 70 sunt portrete ale solistilor, dirijorilor, instrumentistilor si dansatorilor care au participat in anul  2013 la festival..

Interludii colaj

Bucura-te ca esti in Bucuresti!

LOGO Bucharest Cultural Events

https://www.facebook.com/bucharestculturalevents

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s